У ПАРЄ готують удар в спину Україні: стали відомі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

У ПАРЄ готують удар в спину Україні: стали відомі подробиці

У ПАРЄ готують удар в спину Україні: стали відомі подробиці

Моніторинговий комітет ПАРЄ вніс в проект резолюції по Україні маніпулятивну поправку, яка зажадає від України проведення виборів на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Зокрема, асамблея підтримала одну з поправок, запропонованих проросійськими депутатами з ліворадикальних партій, про недопредставлених в Верховній раді депутатів від східноукраїнських регіонів.
Один з доповідачів, Аксель Фішер (Німеччина, Європейська народна партія), запропонував доповнити документ пунктом про необхідність виборів до Верховної Ради на територіях, які не контролюються Україною. Моніторинговий комітет підтримав цю пропозицію.

Читайте також: Глава Ради Європи неприємно здивував виступом в ПАРЄ
У свою чергу, член делегації ПАРЄ, нардеп Олена Сотник заявила "112 Україна", що українська сторона блокуватиме цю поправку.
"На превеликий жаль, нам не вдалося переконати комітет у тому, щоб взагалі виключити будь-яку згадку про Мінські домовленості і зосередитися тільки на реформах. Також моїм колегам не вдалося залишити більш м'яку поправку, в якій була б виключена імплементація спеціального статусу Донбасу", - сказала Сотник.
Як повідомляв ONLINE.UA, делегати Парламентської асамблеї Ради Європи переобрали президентом організації іспанця Педро Аграмунта, який відразу ж заявив про намір повернути делегацію Росії на засідання ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?