У Пекіні через новорічний салют у повітрі утворився отруйний смог
Категорія
Світ
Дата публікації

У Пекіні через новорічний салют у повітрі утворився отруйний смог

У Пекіні через новорічний салют у повітрі утворився отруйний смог
Джерело:  ТАРС

Через велику кількість феєрверків і салютів, які були випущені на честь настання Нового року в Пекіні, місто накрив отруйний смог. Найважча ситуація склалася в південній частині китайської столиці, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
Зміст небезпечних для здоров'я твердих частинок PM 2.5 в ряді районів міста склало 750 мікрограмів на кубічний метр, що в 30 разів перевищило рекомендовану Всесвітньою організацією охорони здоров'я норму.
Через високий рівень забруднення влада Пекіна рекомендувала дітям, літнім людям та особам з респіраторними захворюваннями утриматися від тривалого перебування на вулиці.
Частки, що містяться в смогу, здатні через легені проникати в організм і накопичуватися в ньому. При великих дозах це може привести до проблем серцево-судинної системи.
Нагадаємо, в Пекіні вже складалася подібна ситуація, коли зміг перевищив норму вмісту небезпечних для здоров'я частинок в 20 разів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?