У ПФУ повідомили приємну новину пенсіонерам
Категорія
Економіка
Дата публікації

У ПФУ повідомили приємну новину пенсіонерам

У ПФУ повідомили приємну новину пенсіонерам
Джерело:  online.ua

З 3 січня 2020 року в Україні стартували виплати пенсій за поточний місяць. Про фінансування у розмірі 8,8 млрд гривень повідомила прес-служба ПФУ, передає ONLINE.UA.

"3 січня 2020 року Пенсійним фондом України розпочато фінансування пенсій", - йдеться в повідомленні ПФУ.

Слід зазначити, що в 2020 році не всі українці, які досягли пенсійного віку, 60 років, зможуть вийти на пенсію. Виплати будуть призначені тільки тим, хто матиме від 27 років трудового стажу. Нові вимоги до майбутніх пенсіонерів затвердив уряд.

Нагадаємо, в грудні 2019 року в Україні в зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму зросли мінімальні пенсії до 1638 гривень. У 2020 році заплановано ще два підвищення - в липні до 1712 грн, в грудні - до 1769 грн. Також відомо, що в березні 2020 року буде проведено індексацію пенсій.

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що в 2020 році багатьом українцям істотно підвищать пенсії. Розміри виплат будуть рости в залежності від віку пенсіонерів. Український лідер відзначав, що підвищити пенсії всім українцям уряд не зможе, тому перше підвищення торкнеться 12 млн пенсіонерів у віці старше 80 років - їх виплати збільшаться на суму від 400 до 1100 гривень. На це підвищення виділено 13 млрд в 2020 році. Потім підвищать пенсії пенсіонерам у віці 75 плюс, 70 плюс і далі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Раді пообіцяли українцям "другу" пенсію. За цією програмою українці зможуть самостійно робити накопичення до основної пенсії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?