У Південній Кореї не вірять у справжність відео запуску ракети КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

У Південній Кореї не вірять у справжність відео запуску ракети КНДР

У Південній Кореї не вірять у справжність відео запуску ракети КНДР
Джерело:  BBC

Відеозапис запуску балістичної ракети з підводного човна, поширений владою КНДР через офіційне телебачення, міг бути змонтований зі старих записів, вважають в армії Південної Кореї, пише  ВВС.

Відеозапис, на якому з підводного човна злітає і відлітає за горизонт балістична ракета, а лідер КНДР Кім Чен Ин спостерігає за запуском з борту корабля, була поширена в суботу вранці. Імовірно на відеозаписі може бути відображена балістична ракета KN-11, яка знаходиться в розробці. Також можливо, що підводний човен, з якого проводився пуск, є власною північнокорейської розробкою.

Джерела в південнокорейській армії вважають, що монтаж відео вказує на те, що воно, швидше за все, сфабриковано. "Ми вважаємо, що в північнокорейському відео запуску балістичної ракети використані фрагменти більш старого запису, запуску ракети "Скад", - цитує представника армії Південної Кореї новинне агентство "Йонхап".

Відео може бути відповіддю на включення Південною Кореєю пропагандистських трансляцій з величезних динаміків, розташованих уздовж демілітаризованої зони, кажуть експерти. Динаміки знову включили 8 січня, яке вважається днем ​​народження Кім Чен Ина.

Раніше ONLINE.UA повідомляв про те, що Північна Корея  опублікувала  нове відео запуску балістичної ракети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?