У поліції несподівано виступили проти рішення команди Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У поліції несподівано виступили проти рішення команди Зеленського

У поліції несподівано виступили проти рішення команди Зеленського
Джерело:  daily.rbc.ua

Національна поліція несподівано виступила з критикою щодо заяви секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова. Представники правоохоронних органів не займаються обліком українських користувачів соціальної мережі "ВКонтакте". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами джерела у поліції, топпосадовець неправильно висловив думку щодо російських соцмереж.

"Кіберполіція цим не займається. Це Данілов щось наплутав, або його неправильно зрозуміли", - стверджує інформатор.

"ВКонтакте" заблокована на території України з весни 2017 року, цьогоріч президент Володимир Зеленський пролонгував рішення. Ще за каденції Петра Порошенка в РНБО пояснювали відповідне рішення збиранням через цю соцмережу особистих даних українських громадян, що неприпустимо в епоху конфронтації з Росією.

Нагадаємо, Данілов нещодавно попередив українських користувачів згаданої соцмережі, оскільки їх триматимуть на обліку.

Ба більше, секретар РНБО наголосив, користувачі повинні усвідомлювати всю відповідальність за користування російськими соціальними мережами та поширення "відповідного контенту".

Нещодавно "ВКонтакте" несподівано стала доступною на українській території, представники влади заявили про проблеми з блокуванням мобільного додатку.

"Сподіваємося, що найближчим часом за допомогою іноземних партнерів це питання буде вирішено", - резюмував з цього приводу Данілов.

Як повідомляв ONLINE.UA, з окремою заявою щодо "ВКонтакте" виступив також заступник глави МВС Сергій Гончаров — він наголосив, що згоден із позицією глави РНБО. За його словами, це в першу має бути відповідальність користувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?