У Польщі біля військової частини знайшли рештки повітряної кулі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі біля військової частини знайшли рештки повітряної кулі

У Польщі біля військової частини знайшли рештки повітряної кулі
Джерело:  online.ua

У Польщі біля полігону та військової частини знайшли залишки повітряної кулі. Там не виключають, що це повітряна куля-розвідник, яка прилетіла з Білорусі.

Джерело: RMF FM

У Польщі впала повітряна куля

Повідомляється, що фрагменти знайшли у місті Калішки (Вармінсько-Мазурське воєводство). Їх забрали військові для подальшого вивчення.

Об’єкт знайшли в суботу вранці на кукурудзяному полі за 4 кілометри від Білої Піски. Це важливо, адже за кілька кілометрів є полігон і велика військова частина, - повідомляє RMF FM.

Власник поля одразу повідомив поліцію, яка повідомила військових.

За словами видання, невідомо, чи це погодна чи військова повітряна куля, хоча попередні дослідження вказують на першу версію. Однак нічого не можна виключати.

Очевидець описав, що під фольгованим куполом кулі була полістирольна коробка, антена, а на кулі можна було прочитати написи кирилицею.

Про те, що це може бути метеорологічна куля, свідчить той факт, щорадіолокаційні системи не зафіксували жодного порушення повітряного простору Польщі, - повідомили журналісту RMF FM в Оперативному командуванні.

Речник Оперативного командування Збройних сил Яцек Горишевський підтвердив інформацію про виявлення предмета, схожого на повітряну кулю.

Швидше за все, це метеорологічна куля, але служби перевіряють цей об’єкт. Нам доведеться дочекатися, поки вони завершать свою діяльність, щоб мати змогу це чітко сказати, – додав він.

У Польщу прилетіла шпигунська куля з Білорусі

Нагадаємо, що 13 травня до Польщі залетіла повітряна куля для спостереження з боку Білорусі.

Центр повітряних операцій зафіксував появу в польському повітряному просторі об'єкта, який влетів з боку Білорусі. Це, ймовірно, спостережний аеростат. Радіолокаційний контакт був втрачений поблизу Рипіна, - повідомили в Міноборони.

До пошуків об’єкта залучили близько сотні членів територіальної оборони, гелікоптер і безпілотник. Аеростат шукали більше трьох тижнів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?