У Польщі блокували парламент: з'явилися фото, відео та подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі блокували парламент: з'явилися фото, відео та подробиці

У Польщі блокували парламент: з'явилися фото, відео та подробиці
Джерело:  online.ua

У Польщі в Варшаві тисячі протестуючих заблокували всі виходи з будівлі польського парламенту - Сейму, до місця протестів стягнуті значні сили поліції.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Мітингувальники вважають, що бюджет країни на 2017 рік був прийнятий з порушеннями.


При цьому лідер правлячої партії "Закон і справедливість" Ярослав Качинський з допомогою поліцейських вже покинув оточену протестуючими будівлю Сейму, повідомила BBC News.


За даними ЗМІ, правоохоронці, застосувавши силу, відтіснили протестувальників, щоб Качинський зміг сісти в автомобіль, потім поліцейські застосували сльозогінний газ проти людей, які спробували затримати машину Качинського.


Читайте також:  У Польщі на масовій акції пригрозили українцям смертю: опубліковано відео


У п'ятницю, 16 грудня, опозиція днем ​​блокувала роботу Сейму, відмовившись брати участь у засіданні в знак протесту проти обмеження доступу представників ЗМІ на слухання.


Згідно з новим польським законодавством, з наступного року запис на засіданні зможуть вести тільки п'ять польських телекомпаній. Ініціатори введення цих обмежень заявили, що представники ЗМІ відволікають депутатів.


Депутати опозиційних партій визнали нововведення обмеженням свободи слова і простояли кілька годин біля трибуни спікера Сейму, зірвавши голосування по бюджету на 2017-й рік. Після цього, згідно з рішенням парламентаріїв від правлячої партії, голосування було перенесено в інший зал.


Тепер польська опозиція звинувачує депутатів від правлячої партії "Закон і справедливість" в тому, що вони прийняли бюджет на наступний рік з порушеннями законодавства, і документ є нелегітимним.


На мітинг до будівлі парламенту вийшли тисячі жителів Варшави, стягнуті значні поліцейські сили.





Як повідомляв ONLINE.UA,  об'єднання українців у Польщі (ОУП) звернулося до польської влади з вимогою відреагувати на марш радикалів в місті Перемишль, учасники якого бажали смерті українцям, так як те, що сталося, може нашкодити польсько-українським відносинам.








Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?