Небезпечна ситуація. Польща фіксує переміщення вагнерівців до Сувальського коридору
Категорія
Світ
Дата публікації

Небезпечна ситуація. Польща фіксує переміщення вагнерівців до Сувальського коридору

Небезпечна ситуація. Польща фіксує переміщення вагнерівців до Сувальського коридору
Джерело:  online.ua

Офіційна Варшава попереджає про переміщення групи бойовиків "Вагнера" у бік Сувальського коридору, який з’єднує країну з державами Балтії, а також відокремлює територію Калінінградської області і Білорусі. З такою заявою виступив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Джерело:  RMF FM

Зафіксовано підозріле переміщення вагнерівців по території Білорусі

Моравецький звертає увагу на те, що його країна протягом останніх двох років стикається з постійними атаками на своєму кордоні.

За його словами, протягом 2023 року було відбулося 16 000 спроб нелегального перетину кордону мігрантами, яких заманюють російські та білоруські диктатори, щоб "проштовхнути їх до Польщі".

Зараз ситуація стає ще більш небезпечною. У нас є інформація, що понад 100 найманців групи Вагнера рушили в бік Сувальського перешийка біля Гродно в Білорусі, – сказав Моравецький.

 На переконання польського політика, "це, безумовно, крок до подальшої гібридної атаки на польську територію".

Матеуш Моравецький також озвучив припущення, що вагнерівців будуть замасковані під білоруських прикордонників і допомагатимуть нелегальним іммігрантам потрапляти на польську територію, дестабілізувати Польщу, але, ймовірно, вони також намагатимуться проникнути на територію Польщі, видаючи себе за нелегальних іммігрантів, а це створює додаткові ризики.

Що відомо про переміщення вагнерівців

Згідно з даними порталу "Спротив", який створили Сили спеціальних операцій України, до Гродно прибуло близько сотні найманців російської ПВК "Вагнера".

Що важливо розуміти, більшість прибулих бойовиків Пригожина мають досвід контрабандної діяльності, в тому числі переправлення нелегальних мігрантів, стверджує портал.

Нещодавно очільник МВС Польщі заявляв, що у разі серйозних інцидентів за участю "вагнерівців" Польща, Литва і Латвія "вживатимуть заходів разом".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?