У Польщі пропонують висунути Сенцова на Нобелівську премію миру
Категорія
Україна
Дата публікації

У Польщі пропонують висунути Сенцова на Нобелівську премію миру

У Польщі пропонують висунути Сенцова на Нобелівську премію миру
Джерело:  online.ua

 У Польщі пропонують висунути українця, політв'язня Кремля Олега Сенцова у кандидати на Нобелівську премію миру. Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

Вказано, що екс-президент Польщі Лех Валенса відгукнувся на заклик Польської кіноакадемії виступити з заявою на захист Сенцова та номінувати його на Нобелівську премію миру.

"Це надзвичайна новина, яка має стати відомою в усьому світі і, впевнений, допоможе врятувати життя українському митцю!Олег, як ніхто інший, достойний такої відзнаки", - написав міністр.

Окрім того, Нищук подякував польським друзям за таке рішення і додав, що дружба між українським і польським народами - не слова, а багаторічна історія.

Варто зазначити, що на сайті Польської кіноакадемії опубліковали відповідний лист Валенси.

"Я глибоко переконаний, що Сенцов втілює всі ідеали, які мотивували мене під час моєї мирної боротьби за майбутнє світу. Віра в демократію, в мирні методи, відмова від ненависті, робота на зміцнення солідарності між народами і кінцева жертва на благо інших - все це дуже похвальні якості, гідні найвищого визнання вільного світу", - підкреслив Валенса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  українські дипломати просять Федеральну службу виконання покарань  Росії дозволити консулу України відвідати ув’язненого Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?