У Польщі розкрили шокуючі подробиці авіакатастрофи під Смоленськом
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі розкрили шокуючі подробиці авіакатастрофи під Смоленськом

У Польщі розкрили шокуючі подробиці авіакатастрофи під Смоленськом

У Росії тіла деяких жертв авіакатастрофи під Смоленськом, яка сталася в квітні 2010 року, були замінені.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Польське Радіо, яке цитує Gazeta Polska.
Як повідомляє Gazeta Polska, тодішній прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск знав, що росіяни в труну останнього польського президента у вигнанні Ришарда Качоровського помістили останки іншої особи.
Керівництво Польщі мало отримати інформацію, яку тодішньому послу в Москві Єжи Бару передали від начальника Відділу міжнародного юридичного співробітництва слідчого комітету при Генпрокуратурі РФ Піотра Литвишка. Російський чиновник повідомив послу, що "дослідження ДНК не підтвердили, чи справді останки, поміщені в труну президента Качоровського, належать йому".
Литвишко також додав, що "кілька інших зразків ДНК також не підтверджують, що тіла, покладені в труни, є тими жертвами, які були ідентифіковані їх сім'ями".
Про заміну тіл жертв смоленської авіакатастрофи повинні були знати також інші члени тодішнього уряду і Головна військова прокуратура Польщі. Однак ця інформація не повідомлялася сім'ї екс-президента, а ексгумація свідомо заблокована.
Нагадаємо, що 10 квітня 2010 неподалік аеродрому «Північний», що під Смоленськом, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту. У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на урочистості з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?