У Польщі Савченко присудили престижну премію
Категорія
Україна
Дата публікації

У Польщі Савченко присудили престижну премію

У Польщі Савченко присудили престижну премію

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яку незаконно утримують в РФ, стала лауреаткою престижної польської премії «Орел» Яна Карського, яку в 2015 році вперше присудили посмертно російському опозиціонеру Борису Нємцову.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Польщі.
Савченко була удостоєна премії за «загартований дух в боротьбі за людську гідність і гордість».
«Вона була викрадена з території своєї країни, звинувачення були фальсифіковані. Її утримують в Росії, незважаючи на протести всього цивілізованого світу. Своєю поведінкою в російській в'язниці вона дає приклад людини, яку можна позбавити життя, але не можна зламати. Зараз вона проводить голодування», - повідомило журі премії.
Ян Карський заснував премію «Орел» у 2000 році, незадовго до своєї смерті. Нагорода польського дипломата, людини, яка повідомила світу про Голокост, вручається, згідно його словам, «полякам, які з гідністю піклуються про Польщу» і громадянам інших країн, які «не будучи поляками, підтримують Польщу».
Нагадаємо, один з адвокатів української льотчиці і народного депутата Надії Савченко, Марк  Фейгін, запропонував клієнтці відмовитися від його послуг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?