У Польщі створено центр протидії російській пропаганді
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі створено центр протидії російській пропаганді

У Польщі створено центр протидії російській пропаганді
Джерело:  Укрінформ

У Польщі створили неурядову організацію, яка займатиметься виявленням і протидією російській пропаганді, що має назву "Центр аналізу пропаганди і дезінформації".

Про це заявив директор організації Адам Лельонек, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Фундація "Центр аналізу пропаганди і дезінформації" є першою такого роду інституцією у Польщі, діяльність якої спрямовуватиметься на аналіз і пошук системного підходу до ідентифікації і протидії російській дезінформації в польському інформаційному просторі",- наголосив він.

Також Лельонек додав, що, крім науково-дослідної і аналітичної роботи, фундація співпрацюватиме з іншими суб'єктами, аби творити фундамент розуміння у польському суспільстві загроз, оскільки інформаційна і психологічна війна проникає у різні сфери функціонування суспільства і держави.

Читайте також: Путінські ЗМІ на Заході створюють альтернативну реальність: в США провели аналіз

"Ми хотіли б стати одним з фундаментів нової системи захисту польського інформаційного простору від впливів Росії. Ми розуміємо характер ворожих дій з боку Росії щодо Польщі і її союзників, але попри те, що минуло багато часу в Польщі досі не було жодної інституції, яка б протидіяла російській пропаганді на різних площинах", - констатував він.

За його словами, центр співпрацюватиме з різними організаціями, які матимуть таке бажання, але залишатиметься неурядовою й аполітичною.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Україні влучно висміяли російську пропаганду, наголосивши на необхідності читати Шевченка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?