У Польщі введуть паспорти вакцинації: як вони працюватимуть
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі введуть паспорти вакцинації: як вони працюватимуть

У Польщі введуть паспорти вакцинації: як вони працюватимуть
Джерело:  online.ua

Польська влада планує ввести так звані "паспорти вакцинації" після вживання препарату проти коронавірусу COVID-19. Наразі відповідний пункт вже додали у національну програму імунізації країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Euractiv.

За словами заступниці міністра охорони здоров'я Анни Голавської, відповідний документ реєструватимуть після отримання другої дози препарату.

Підтвердженням стане QR-код, його можна буде зfвантажити з особистого кабінету на сайті польського уряду чи з облікового запису системи охорони здоров'я. Документ можна буде видрукувати у пунктах вакцинації.

"Код буде так званим паспортом вакцинованої особи, який підтверджуватиме, що людина була щеплена і може використовувати права, на які мають право вакциновані люди", - пояснила Голавська.

Особи, які пройшли вакцинацію, зможуть отримувати послуги системи охорони здоров'я без додаткових тестувань. Також їм не потрібно буде проходити карантин після ймовірного контакту з людиною, яка переносить COVID-19 чи виявиться хворою пізніше після цього.

Станом на середину січня у Польщі виявили 1,4 мільйона випадків коронавірусу, кількість смертельних з них сягає 32 тисячі.

Нагадаємо, схожі ініціативи про "паспорти вакцинації" вже ухвалили у кількох інших країнах Євросоюзу. Стверджувалося, що документи допоможуть людині виїхати за кордон у разі потреби.

Як повідомляв ONLINE.UA, вакцину проти коронавірусу приймають у форматі двох щеплень — для такого підходу існує серйозна причина. Представник Американської академії мікробіології Антоніо Кассон пояснив, як змінюється ефективність препарату завдяки двом вживанням. Перш за все після першої дози вакцини отриманий організмом імунітет швидко минає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?