У Польщі з’являться американські ракетні комплекси "Patriot" у 2019 році, - міністр
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі з’являться американські ракетні комплекси "Patriot" у 2019 році, - міністр

У Польщі з’являться американські ракетні комплекси "Patriot" у 2019 році, - міністр

Міністр оборони Польщі Антоні Мацаревич заявив, що перші американські ракетні комплекси "Patriot" повинні з’явитися у країні протягом найближчих двох років.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Польське Радіо.

Міністр також повідомив, що цей термін реальний. Він випливає з останніх переговорів поміж Польщею та фірмою "Raytheon" про постачання устаткування.

Читайте також: Польща оприлюднила тривожні звістки про плани Росії на навчаннях "Захід-2017"

Крім того, зазначається, що надходження перших ракетних комплексів "Patriot" є результатом прискорення переговорів з адміністрацією США і підтримки цих переговорів президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом. За підписаним у липні меморандумом, постачання комплексів "Patriot" розділили на два етапи.

На першому Польща отримає чотири вогневі одиниці, тобто дві батареї з 12 ракетами у найновішій версії, представленій на ринку.

У другій фазі Польща повинна була б отримати комплекси, озброєні дешевшими ракетами SkyCeptor, розробленими США та Ізраїлем, а також комплексами із радаром діапазоном дії 360 градусів.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні масштабних російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017" до Польщі доставили американські танки і гармати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?