У "помаранчевому" Тернополі відрізатимуть воду й опалення закладам-порушникам карантину
Категорія
Політика
Дата публікації

У "помаранчевому" Тернополі відрізатимуть воду й опалення закладам-порушникам карантину

У "помаранчевому" Тернополі відрізатимуть воду й опалення закладам-порушникам карантину
Джерело:  online.ua

З кінця лютого в Україні відновили розподіл по чотирьох зонах обмежень відповідно до адаптивного карантину. Одним з найбільш частих “гостей” у зоні найсуворіших обмежень - “червоній” - стала Тернопільська область. Місцева влада напередодні, 11 березня, вигадала жорсткий спосіб боротьби з розважальними закладами, які працюють попри встановлені обмеження. Таким локаціям відрізатимуть постачання опалення й води. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ мера Сергія Надала з відеозверненням.

“Останнім часом є дуже багато інформації від контролюючих органів, що багато суб'єктів господарювання в нашому місті, особливо ті, які мають розважальні заклади, нічні заклади, які мають право на нічну торгівлю, порушують карантинні вимоги, тим самим створюючи загрозу поширення інфекції”, - пояснив політик місцевого рівня.

За його словами, правоохоронні органи отримали доручення з приводу посилення контролю над дотриманням усіх належних карантинних обмежень у відповідних закладах. Одночасно до такої роботи долучили представників управління торгівлі та управління житлово-комунального господарства.

“У разі необхідності, таким закладам, якщо буде доведено, що їхня робота сприяє поширенню інфекції, якщо вони не прислухатимуться до рекомендацій, які будуть надані, йтиметься про відключення води, роботи каналізації, тепла та інших мереж”, - зауважив Надал.

Мер звернув увагу на вимушеність таких заходів, як відключення закладів від різноманітних комунікацій. Цього потребує боротьба з коронавірусом COVID-19, яка залишається актуальною для всього світу — особливо Тернопільщини через регулярне потрапляння до “червоної зони”.

Наразі Тернопіль, Львів та Одеса опинилися на порозі “червоної зони” через стрімке поширення інфекції.

Як повідомляв ONLINE.UA, рік після початку пандемії коронавірусу COVID-19 відзначається потроху новим зростанням рівня захворюваності, попередили у Міністерстві охорони здоров’я України. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко стверджує, що наразі інфекція, поширення якої розганяють нові більш заразні та смертельні штами, набула більшої агресивності. Це потребує жорстких заходів у відповідь, пояснив заступник голови МОЗ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?