У Порошенка назвали варіанти для заміни Саакашвілі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка назвали варіанти для заміни Саакашвілі

У Порошенка назвали варіанти для заміни Саакашвілі

Після  заяви губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі про відставку  в Адміністрації президента України почалися обговорення кількох кандидатур на пост глави ОДА замість нього.


Про це заявили джерела, близькі до Адміністрації президента, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".


В АП поки немає чітких кандидатур, проте розглядається можливість призначення кого-то з попередніх губернаторів. Серед можливих кандидатур на Банковій також назвали першого заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука, главу Одеської обласної ради, члена партії "Блок Петра Порошенка" Анатолія Урбанського.


Читайте також: Сенсаційна відставка Саакашвілі: у мережі звернули увагу на важливу деталь


При цьому, можливість призначення армійського друга і бізнес-партнера президента України Петра Порошенка, першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенко на посаду губернатора Одеської області заперечується. Сам Кононенко коментувати дану інформацію відмовився.


Раніше в Адміністрації президента відзначали, що Петро Порошенко підпише заяву Саакашвілі про відставку тільки якщо її схвалить український уряд.


Читайте також: Саакашвілі злила Клінтон: соцмережі продовжують кипіти через гучної відставки


"Якщо Кабінет міністрів України внесе подання, президент України підпише відставку Саакашвілі. При цьому будуть проаналізовані реальні підстави для його звільнення", - йдеться в повідомленні прес-служби АП.


За інформацією "Інтерфакс Україна", прес-секретар глави українського уряду Дмитро Столярчук підкреслив, що Кабмін готовий узгодити відставку одеського губернатора, але рішення про його відставку - в компетенції президента.


Нагадаємо,  Саакашвілі аргументував свою відставку тим, що в Петро Порошенко підтримує два клани в Одесі, через що йому не вдається проводити успішну боротьбу з корупцією.


Як повідомляв ONLINE.UA, Сергій Лещенко розповів, що  Петро Порошенко пропонував Міхеілу Саакашвілі зайняти посаду глави фракції БПП, однак він відмовився.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?