У Порошенка озвучили зміни в планах по Кабміну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка озвучили зміни в планах по Кабміну

У Порошенка озвучили зміни в планах по Кабміну
Джерело:  news.liga.net

У складі  Кабінету міністрів України, який імовірно очолить спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман, відбулися нові зміни.


Про це заявив лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ЛИГА.net.


За словами Юрія Луценка, в Кабміні замість віце-прем'єра з питань АТО буде міністр з питань окупованих територій. Серед кандидатів на цю посаду відзначили екс-губернатора Кіровоградської ОДА Вадима Черниша, який очолює агентство реконструкції Донбасу і бере участь в мінських переговорах.


"Тобто, людина в матеріалі. Англомовна, що важливо для переговорів з приводу міжнародної фінансової допомоги. І розбирається в проблемах переміщених осіб і окупованих територій", - розповів Луценко.


Володимир Кістіон, який раніше розглядався як кандидат на посаду віце-прем'єр-міністра з питань АТО і окупованих територій, зберігається в проекті нового складу Кабінету міністрів.


"Кістіон буде займати посаду віце-прем'єра, і Володимир Борисович (Гройсман, - ONLINE.UA) також вважає, що у нього є функції для цієї посади. Нас сьогодні запевнили, що його не планували призначати віце-прем'єром з питань АТО. Планувалася його кандидатура віце-прем'єра з питань надзвичайних ситуацій, техногенних катастроф, промислового розвитку, та інших поточних питань. Володимир Борисович вважає, що йому такий віце-прем'єр потрібен. Я також не до кінця розумію функції, але прем'єр-міністр взявся за відповідальну роботу по відновленню країни", - підкреслив глава БПП.


Він також повідомив, що крім Кістіона кандидатами на віце-прем'єрські посади залишаються В'ячеслав Кириленко, Павло Розенко, Іванна Климпуш-Цинцадзе.


Також новий уряд не включає посаду віце-прем'єр-міністра з питань реформ, а Дмитро Шимків, який був кандидатом на цю посаду, відмовився працювати в уряді.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, з'явився останній  узгоджений склад Кабміну Гройсмана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?