У Порошенка погіршився стан здоров'я через коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

У Порошенка погіршився стан здоров'я через коронавірус

У Порошенка погіршився стан здоров'я через коронавірус
Джерело:  online.ua

У середу, 7 жовтня, колишня перша леді України Марина Порошенко терміново звернулася до всіх українців і повідомила, що у її чоловіка Петра Порошенка, який знаходиться на лікуванні в лікарні з двобічною пневмонією, погіршився стан здоров'я. За словами дружини колишнього президента України, у Порошенка загустіла кров, в зв'язку з чим навіть лікарі не можуть взяти аналіз, щоб проконтролювати, як протікає хвороба. Про погіршення стану здоров'я Порошенко, його дружина повідомила в інтерв'ю журналістці Яніні Соколової, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу партії "Європейська солідарність", яку очолює Петро Порошенко.

"Він отримує в лікарні комплекс лікування. На жаль, у нього зараз погіршився стан крові - вона дуже густа. І навіть лікарі не можуть взяти аналіз, щоб проконтролювати його стан здоров'я, промоніторити, як протікає хвороба", - розповіла про погіршення стану здоров'я Порошенко його дружина.

Марина Порошенко зазначила, щось їх дочка Євгенія, яка також захворіла COVID-19, набагато легше долає хворобу ніж її батько. Колишня перша леді України пояснила, що у неї бувають спалахи підвищеної температури, але легко збиваються жарознижувальними засобами.

Як відомо, у Петра Порошенка підтвердили коронавірус 29 вересня. Після цього він проходив лікування і самоізоляцію вдома. З тих пір ще кілька народних депутатів заразилися коронавірусом. Зокрема, COVID-19 підтвердили у глави партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка, голови партії "Голос" Кіри Рудик і нардепа "Слуги народу" Жана Беленюк. Через спалах захворювання серед нардепів Верховна Рада вирішила піти на карантин. У жовтні парламентарії зустрінуться лише один раз. Засідання заплановано на 20 жовтня.

3 жовтня Марина Порошенко терміново звернулася до всіх українців і повідомила, що її чоловік Петро Порошенко потрапив до лікарні. Експрезидента України госпіталізували в одну з клінік Києва, яка лікує хворих на коронавірус, з двобічною пневмонією.

Нагадаємо, європейські медики ще на початку пандемії прийшли до висновку, що багато пацієнтів з важкою формою COVID-19 страждають від аномального згортання крові. Нерідко саме цей синдром стає причиною смерті в результаті виникнення тромбозів. Вони вважають, що застосування засобів, що знижують згортання крові - антикоагулянтів - може підвищити шанси пацієнтів з COVID-19 на виживання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 жовтня в Україні зафіксували 4753 нових випадків зараження коронавірусом, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 239 337 осіб, з них 4597 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?