У Порошенка прокоментували нове розслідування щодо його офшорів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Порошенка прокоментували нове розслідування щодо його офшорів

У Порошенка прокоментували нове розслідування щодо його офшорів
Джерело:  news.liga.net

Фонд "Прайм Ессетс Капітал", бенефіціаром якого є президент України Петро Порошенко, не здійснював грошових переказів за кордон, як повідомлялося в розслідуванні про офшори, опублікованому напередодні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ліга.net.
"Насправді, як це було неодноразово відзначено публічно, мова йде про те, що 25 березня 2016 року в акціонерний капітал кіпрської компанії була передана її частка в компанії "Рошен". Саме ця частка і була оплатою за акції кіпрської компанії", - відзначають юристи Авеллум і ICU, які відповідали за передачу активів Порошенка в довірчу власність компанії Ротшильд.
Крім того, вони стверджують, що "при цьому іноземні банківські рахунки не відкривалися, обігу грошових коштів не було, і передача акцій відбувалася в рамках процедури передачі активів Петра Порошенка в довірчу власність компанії Ротшильд".
Юристи також заявили, що фонд "Прайм Ессетс Капітал" ще на початку року звернувся в Нацбанк України і Міністерство економіки, де повідомили, що при здійсненні такого внеску ліцензії на інвестування за кордон отримувати не потрібно.
"Тому твердження авторів програми "Слідство.Інфо" про нібито виведення за кордон 3 926 160 євро не відповідає дійсності", - підкреслили юристи.
Відзначимо, що 18 травня програма "Слідство.Інфо" опублікувала розслідування, в якому йдеться, що фонд Порошенка "Прайм Ессетс Капітал" нібито вивів за кордон 4 мільйони євро.
Автори програми стверджують, що знайшли відповідні документи грецькою мовою.
Як повідомляв ONLINE.UA, 10 квітня Петро Порошенко заявив, що передача активів Roshen в довірчу власність Rothschild Trust закінчилася в кінці березня-початку квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?