У Порошенка прокоментували скандальну заяву про санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка прокоментували скандальну заяву про санкції проти Росії

У Порошенка прокоментували скандальну заяву про санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Винник спростував  слова нардепа від БПП Сергія Лещенка, який заявив, що з 16 вересня економічні санкції України проти Росії перестали діяти.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112.ua".


"Колега Лещенко відверто збрехав. Я вимагаю спростування як посадова особа комітету з питань національної безпеки і оборони. Санкції діють, ніхто нічого не скасовував", - підкреслив Винник.


Він пояснив, що в рішенні РНБО про введення санкцій проти Росії від 16 вересня 2015 року зазначений термін дії, який означає можливість перегляду рішення через рік, але не означає кінець терміну дії санкцій. Винник вважає, що Лещенко займається корупційним лобізмом на користь окремих російських компаній, які потрапили під дію санкцій, або демонструє приклад абсолютного правового нігілізму.


"Цей термін в розумінні чинного закону про санкції означає тільки те, що через рік після введення в дію цього рішення, в разі усунення тих проблем, в зв'язку з якими були застосовані санкції, РНБО може повернутися до перегляду цього питання. Це ні в якому разі не означає скасування санкцій", - пояснив нардеп.


Винник також навів п.7 ст.5 про санкції, відповідно до якого будь-яка відміна санкцій приймається тим же відомством, яке їх ввело, в той час як РНБО ніякого рішення про скасування санкцій не приймала.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Сергій Лещенко здивував користувачів мережі пропозицією легалізувати в Україні проституцію і легкі наркотики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?