У Порошенка розповіли, чому АТО на Донбасі не закінчилося за кілька тижнів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка розповіли, чому АТО на Донбасі не закінчилося за кілька тижнів

У Порошенка розповіли, чому АТО на Донбасі не закінчилося за кілька тижнів
Джерело:  online.ua

Радник міністра оборони і президента України Степана Полторака і Петра Порошенка Юрій Бірюков пояснив, чому не вийшло закінчити АТО на Донбасі за кілька тижнів.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
Бірюков уточнив, що антитерористичну операцію можна було закінчити за кілька тижнів, якби Росія не увійшла на територію України.
"До цього (завершення антитерористичної операції, - ONLINE.UA) все йшло. Між військовими частинами, які спускалися зверху через Дебальцеве, Вуглегірськ, і тими частинами, які піднімалися знизу через Іловайськ, залишалося 20 або 30 кілометрів - саме стільки їм не вистачало, щоб з'єднатися і повністю відрізати Донецьк. І тоді б, власне, все й закінчилося. Але тоді Російська Федерація увійшла на нашу територію. Відкрита, відверта агресія Російської Федерації. Ну, вибачте, закінчити АТО за кілька тижнів або протистояти РФ - це різні речі! Адже в травні, в квітні 2014 року ми не могли собі навіть уявити нічого подібного!" - сказав Бірюков.
Читайте також: Стало відомо, коли російські танки могли дійти до Києва
Радник президента уточнив, що ніхто навіть уявити не міг, що Росія постачатиме зброю.
"Спочатку ніхто ж не міг повірити, що Росія буде постачати зброю. Упс. Потім, в червні 2014 року, моя улюблена 79-ка разом з 28-ю, разом з 72-ю почали висунення для того, щоб повністю відрізати кордон - замість прикордонників, яких у нас не вистачало. Не вистачало прикордонних військ для того, щоб забезпечити кордон! Тому туди висували військові частини. Хто міг повірити, що Росія почне зі своєї території обстрілювати наших? Мою 79-ку на день ВДВ, 2 серпня, ковбасили з боку РФ "Градами" багато годин! Це були курсанти якогось там артилерійського російського училища, яких привезли здавати заліки. Ну, тобто, це у них така практична стрільба була - по "украх" постріляти. Але хто міг в це повірити ?" - розповів Бірюков.
Точно так же, за словами Бірюкова, ніхто не думав, що Росія відкрито перетне кордон регулярними військами.
"Тому в квітні 2014 року обіцяти, що війна закінчиться за кілька тижнів - так, можна було. Точніше, не війна, а АТО, коли на той момент це було щось незрозуміле. У нас не було розвідки, у нас не було армії", - підсумував Бірюков.
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: У 2014 році російські танки могли доїхати до Одеси за три дні, були плани і щодо Києва - Юрій Бірюков

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?