У Порошенка розповіли, чому він не провів "свого" прем'єра
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка розповіли, чому він не провів "свого" прем'єра

У Порошенка розповіли, чому він не провів "свого" прем'єра
Джерело:  NV

Президент України Петро Порошенко

пропонував на посаду прем'єр-міністра кандидатуру Наталії Яресько, але вона не знайшла підтримки в парламенті.


Про це розповів глава Адміністрації президента Борис Ложкін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання

Гордон

.


"На жаль, кандидатура Наталії Яресько, яка була рекомендована Блоком Петра Порошенка на посаду прем'єра, не була підтримана - спочатку партією "Самопоміч", якій було запропоновано зайти в коаліцію під прем'єра Яресько», - повідомив він.


За словами Ложкіна, крім "Самопомочі" кандидатуру Яресько не підтримали також Радикальна партія Ляшка і "Батьківщина", які відмовилися входити до можливої ​​коаліції.


"Олег Ляшко не був готовий заходити в коаліцію, Юля Тимошенко теж. В принципі, для будь-якого уряду на сьогоднішній день потрібні три фракції. БПП, "Народний фронт" і хтось ще", - пояснив він.


Глава Адміністрації президента додав, що Порошенко був готовий підтримати уряд Яресько.


"Але у мене викликає подив, що вкрай мало людей готові брати на себе відповідальність і щось міняти. Говорити? Критикувати? Будь ласка", - зазначив він.


Крім того, Ложкін згадав і варіант Андрія Садового як глави уряду.


"Після того, як "Самопоміч" відмовилася, була ідея з Садовим в якості прем'єра. Він теж відмовився, мотивуючи це маленьким розміром фракції, на яку він міг би спиратися. Версія, яка на сьогодні є робочою, - це потенційний уряд на чолі з Гройсманом", - розповів чиновник.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Порошенко пригрозив Раді достроковими виборами

в разі, якщо парламент не зможе сформувати коаліцію і оновити Кабмін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?