У Порошенка розповіли про приватних військових компаніях Росії на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Порошенка розповіли про приватних військових компаніях Росії на Донбасі

У Порошенка розповіли про приватних військових компаніях Росії на Донбасі

На території окупованого Донбасу діють приватні військові компанії Росії, і їх діяльність стрімко розширюється.


Про це розповів радник президента України Петра Порошенка, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Дзеркало тижня.


За словами Горбуліна, командування резерву Південного округу Збройних сил Росії за дорученням займається перетворенням особового складу угруповань ЛНР і ДНР в подобу армії російського зразка, незважаючи на пов'язані з цим складнощі.


При цьому штабні та командні посади в цих "корпусах" займають російські офіцери, а близько 40% рядового складу, - призвані жителі окупованого Донбасу.


Хоча всі ці зусилля дозволяють зберігати угруповання, яке цілком може почати наступальні дії, Росія не спирається лише на свої ВС і псевдоарміі псевдонародних республік.


"З кожним роком все активніше Росія застосовує власні приватні військові компанії (ПВК) і збирається максимально розширювати цю практику", - сказав Горбулін.


"Українські експерти досить докладно описують практику використання Росією різноманітних ПВК (під виглядом "охоронних фірм" або їх аналогів) у багатьох "гарячих точках" - починаючи з Боснії і закінчуючи Україною та Сирією. Про те, що питання вийшло на найвищий рівень, говорить і те, що він обговорювався на недавній конференції Академії військових наук РФ 27 лютого 2016 року", - додав радник президента.


"І, швидше за все, тиск цих різноманітних ПВК на Україну буде лише зростати, а так само і активність різноманітних ДРГ. Але не тільки Україні варто очікувати зростання активності подібних структур на своїй території - багато сусідів Росії (формально - союзники) можуть "несподівано" виявитися під ударом", - резюмував директор інституту стратегічних розслідувань.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  Володимир Горбулін розповідав про те, що армія Росії стала значно сильніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?