У Порошенка розповіли про серйозні загрози для Харкова
Категорія
Україна
Дата публікації

У Порошенка розповіли про серйозні загрози для Харкова

У Порошенка розповіли про серйозні загрози для Харкова
Джерело:  online.ua

Глава адміністрації президента України  Петра Порошенка  Ігор Райнін заявив, що в Харківській області зберігається загроза дестабілізації ситуації.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  24tv.ua.


"Якщо не вживати якихось заходів і нічого не робити, то, звичайно, є", - сказав Райнін у відповідь на питання, чи існує на сьогоднішній день в Харкові загроза дестабілізації ситуації.


За словами глави АП, керівництво країни приділяє велику увагу регіону.


"Що стосується Харківської області, то, як я вже говорив, прийнято три програми: антитерору, держбезпеки і програма територіальної оборони", - заявив Райнін.


За словами глави адміністрації Порошенко, президент дав доручення уряду і АП відпрацювати механізм якнайшвидшої реалізації програми відновлення східних областей України з використанням спеціальної кредитної лінії.


"Це п'ять областей - Донецька, Луганська, Харківська, Дніпропетровська і Запорізька. Підписана кредитна лінія в 200 млн євро, вона вимагає від уряду і парламенту внесення ряду змін", - пояснив Райнін.


За словами глави АП, Харків - це стратегічний регіон і форпост не тільки України.


"Харківська область - це регіон, який має 600 км кордону: 300 - з Росією і 300 - з зоною АТО, причому і з Донецької і з Луганською областю. Найбільша кількість переселенців в Харківській області, кожен 10 переселенець в Харківській області. Це форпост Європи, тому що це на Сході крайня мирна точка Європи ", - сказав Райнін.


Як повідомляв ONLINE.UA, російський економіст  Владислав Іноземцев заявив, що якщо Харків на події, подібні подіям в Україні в лютому 2014 року, позначить свою сепаратистську позицію, то не виключено, що президент Росії Володимир Путін направить туди своїх "зелених чоловічків", як при анексії Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?