У Порошенка відповіли на скандальний заклик українського олігарха
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка відповіли на скандальний заклик українського олігарха

У Порошенка відповіли на скандальний заклик українського олігарха

В адміністрації президента Петра Порошенка відповіли на скандальну статтю українського олігарха Віктора Пінчука для The Wall Street Journal, в якій він закликав Україну пожертвувати анексованим Кримом заради миру з Росією, а також погодитися на заморожування конфлікту на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
У четвер, 5 січня, американське видання The Wall Street Journal опублікувало колонку заступника голови адміністрації президента Костянтина Єлісєєва з заголовком "Повага до України вкрай важлива, щоб досягти стабільного миру". Стаття Єлісєєва є офіційною відповіддю Пінчуку на його пропозиції відмовитися від Криму і євроінтеграції.
У своїй статті Єлісєєв категорично заперечує можливість компромісу з ключових пунктів, запропонованих олігархом.
"Не можу погодитися з його закликом до компромісу, який базується на побоюваннях. Страх і слабкість - погані радники. Вони тільки розігрівають апетити Росії", - заявив заступник голови АП.

Читайте також: Акела промахнулся: скандальна стаття Пінчука отримала нову оцінку в США
Він також озвучив позицію України щодо Донбасу і Криму, угоди з ЄС, а також виборів на окупованих територіях сходу країни.
"Ні - розвороту європейської та євроатлантичної інтеграції. Це було б здачею незалежності і суверенітету України ... Ні - торгівлі територією України, будь то Донбас чи Крим. Ці території не можуть бути предметом торгівлі за мир ... Ні - виборам на Донбасі, поки російські (військові - ред.) чоботи залишаються на українській землі", - йдеться в колонці Єлісєєва.
Заступник глави АП підкреслив, що "домовленості на умовах Росії - неправильна політика".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше народний депутат України Дмитро Ярош прокоментував скандальні пропозиції Пінчука щодо Криму і Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?