У Порошенка висловилися про телефонний розіграш і дали важливе уточнення
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка висловилися про телефонний розіграш і дали важливе уточнення

У Порошенка висловилися про телефонний розіграш і дали важливе уточнення
Джерело:  online.ua

Президента України Петра Порошенка справді розіграли по телефону, представившись президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим

, але оприлюднена розмова була змонтована, а сам факт розіграшу зміг здійснитися завдяки МЗС Киргизстану.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря глави держави Святослава Цеголка.


"Я тепер розумію, чому так звані «пранкери» так довго чекали. Вони монтували розмову і ще довше її затверджували у своїх керівників в російській ФСБ і в Кремлі. Те, що вони оприлюднили - змонтована копія, де повністю вирізані звинувачення Росії в окупації частини України і небажанні виводити свої війська з нашої землі, будь-яка згадка Путіна і невиконання ним взятих на себе зобов'язань за мінськими домовленостями", - написав Цеголко.


"Хочу нагадати. Президент України в останні тижні дзвонив багатьом лідерам, щоб отримати підтримку в Генасамблеї ООН проекту резолюції, яка завдає серйозного удару Росії. Адже 15 листопада третій комітет ГА ООН визнав РФ країною-агресором, а Крим і Севастополь тимчасово окупованими територіями. Тому Москва задіяла такі сили, які проте не дали ніякого результату. Більш того, вони отримали протилежний результат. Порошенко в розмові з кожним світовим лідером називає Росію агресором і вимагає виведення її військ з України. Саме ці речі не готові своїм громадянам розповідати російські спецслужби. Тому вони боягузливо змонтували розмову, вилучивши звідти все те, що може завдати шкоди російській владі. До речі, факт цензури розмови і свідчить, що за цим стоять ніякі не «пранкери», а російські спецслужби, які ведуть гібридну війну проти України", - додав він.



Читайте також

:

Ро

сійський пранкер виклав аудіо нібито розіграшу Порошенка


Також Цеголко підкреслив, що розмова не могла відбутися без пособництва МЗС Киргизстану. "Як спецслужби іншої держави змогли це організувати? Розслідування показало, що, на жаль, не обійшлося без участі співробітників зовнішньополітичного відомства Киргизстану. Адже вони сприяли організації розмови, надавши контактні телефони Адміністрації Президента Киргизстану. А потім, коли все сталося, кілька днів не відповідали на дзвінки з України", - підкреслив прес-секретар Порошенка.


Також Святослав Цеголко представив уривок з розмови Петра Порошенка з "Алмазбеком Атамбаєвим", який, за його словами, найбільш ретельно відцензурували російські спецслужби. "Очевидно саме цих фраз українського Президента найбільше боїться російська ФСБ", - написав він.






Нагадаємо, 2 листопада, на сайті президента України з'явилася новина про те, що Порошенко провів телефонну розмову з президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим. Однак в апараті киргизького президента спростували це повідомлення і припустили, що Порошенка "хтось розіграв". 17 листопада пранкер Вован виклав аудіо нібито розмови з Порошенком.


Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ

Арсен Аваков подякував російським пранкерам і порадив співробітникам АП краще перевіряти вхідні дзвінки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?