У Порошенка збираються мирно відняти у бойовиків ДНР важливе місто
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка збираються мирно відняти у бойовиків ДНР важливе місто

У Порошенка збираються мирно відняти у бойовиків ДНР важливе місто
Джерело:  online.ua

Українська сторона має намір надалі відстоювати лінію розмежування на Донбасі, яка була зафіксована в Мінську 19 вересня 2014 року, включаючи демілітаризацію окупованого бойовиками так званої ДНР Дебальцевого, заявив заступник глави Адміністрації президента Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».
"Ми постійно наполягаємо на поверненні до лінії розмежування від 19 вересня 2014 року. Адже є істотна різниця між лінією від 19 вересня 2014 року і 15 лютого 2015 року, коли майже 1,5 тис. кв. км були захоплені російськими бойовиками", - заявив Єлісєєв.
За словами Єлісєєва, важливим є той факт, що в Берліні на переговорах лідерів України, Росії, Франції та Німеччини 19 жовтня сторони визнали: базовими для врегулювання конфлікту на Донбасі є всі три угоди в рамках «Мінська».
"Для нас це принципово, адже російська сторона підбивала на ревізію цієї лінії і на її невизнання. Ми будемо домагатися того, щоб на прикладі Дебальцевого почати демілітаризацію, відновити функціонування всіх органів місцевого самоврядування, налагодити там нормальне життя. Це наша територія, яка по лінії від 19 вересня має бути під українським контролем", - заявив Єлісєєв.
"Звичайно ж, це питання викликало негативну реакцію російської сторони, тому ця тема буде нелегкою під час обговорень", - додав заступник голови АП.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Єлісєєв заявив, що дорожня карта імплементації Мінських угод повинна містити чіткі передумови для розгляду парламентом законопроекту про вибори на окупованому Донбасі, які повинні містити гарантії безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?