У Порошенко розповіли, чи вистачить у Раді голосів для зняття Гонтаревої
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенко розповіли, чи вистачить у Раді голосів для зняття Гонтаревої

У Порошенко розповіли, чи вистачить у Раді голосів для зняття Гонтаревої
Джерело:  Вести.ru

Заступник глави фракції БПП Анатолій Матвієнко заявив, що Верховна Рада готова підтримати рішення президента Петра Порошенка про заміну  глави Нацбанку Валерії Гонтаревої.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Вєсті.
"НБУ - найслабша ланка. Здається, для нього взагалі не існує економіки. Знімати Гонтареву потрібно, і в Раді голосів буде з лишком, але немає ініціативи з боку президента. Процес гальмує її особиста відданість (главі держави)", - сказав Матвієнко.
Як відзначають  Українські новини, після затвердження в парламенті нового складу Кабміну депутати чекають від президента рішень щодо нового Генерального прокурора і голови Нацбанку. За словами нардепів, відставка Гонтаревої може статися за результатами наміченого на 20 квітня спільного засідання комітетів по банківській діяльності та протидії корупції, на якому будуть розбиратися численні звинувачення, висунуті голові Нацбанку.
"Ми вважаємо, що люди мають право знати відповіді на багато питань - і з приводу рефінансування, і по "банкопаду", і по офшорному скандалу, який стосується пані Гонтаревої", - зазначив глава банківського комітету Ради Сергій Рибалка.
За словами глави Ради з протидії корупції Єгора Соболєва, якщо звинувачення підтвердяться, подальше перебування на посаді Гонтаревої стане неможливим.
Раніше депутати Михайло Головко та Олег Осуховський ініціювали створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування дій глави НБУ Валерія Гонтаревої, спрямованих на підтримку російських банків. Головко підкреслив, що за період керівництва Нацбанком Валерією Гонтаревою, російські банки вдвічі збільшили свою частку на українському ринку і продовжують витісняти українські фінустанови.
Раніше повідомлялося, що  НАБУ закрило кримінальне провадження стосовно голови Національного банку України Валерії Гонтаревої через оформлений на її сина депозит в Дельта Банку в зв'язку з відсутністю складу злочину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?