У Порошенко зробили важливу заяву щодо вступу України в НАТО та ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

У Порошенко зробили важливу заяву щодо вступу України в НАТО та ЄС

У Порошенко зробили важливу заяву щодо вступу України в НАТО та ЄС
Джерело:  online.ua

Україна почне процедуру вступу до Євросоюзу та "підпише" План дій щодо членства в НАТО у 2023 році. Про це повідомляється у відео, яке показали на початку форумі у Києві, де Петро Порошенко має оголосити про висунення своєї кандидатури на другий президентський термін, передає ONLINE.UA.

"2023 рік - початок процедури щодо вступу в Європейський Союз і підписання Плану дій щодо членства України в НАТО. Так нам диктують інтереси нашої держави", - повідомлялося у відеоролику.

Варто зазначити, що План дій щодо членства в НАТО не "підписується", як це пообіцяли на форумі, його надання схвалюється одностороннім рішенням Альянсу. Наразі в Альянсі відмовляються вести діалог щодо надання Україні ПДЧ, і не існує підтверджень того, що це зміниться у 2023 році.

Однак заявку на вступ до Європейського союзу держава може подати самостійно. Станом на зараз у ЄС не підтверджує своєї готовності до розгляду такої ініціативи з боку України.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  в НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі,  заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?