У Повітряних силах пояснили неефективність ударів РФ по українських аеродромах
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах пояснили неефективність ударів РФ по українських аеродромах

У Повітряних силах пояснили неефективність ударів РФ по українських аеродромах
Джерело:  online.ua

Українські льотчики можуть швидко передислокувати літаки на інші аеродроми України у випадку ракетних атак.

Джерело: речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

Ігнат прокоментував атаки на аеродром в Старокостянтинові

Не вперше атакується цей аеродром. Там штатне місце базування бригади тактичної авіації. Але авіація у нас доволі-таки мобільна, наші льотчики знають, як протидіяти ворогу в цих умовах. У нас десятки оперативних аеродромів на території держави. Тому ворогу не вдасться так просто знищити нашу авіацію...Я думаю, наші льотчики покажуть їм найближчим часом, де раки зимують.

Ігнат додав, що українська авіація під час обстрілів працює за протоколом. Тому до ракетних атак літаки передислоковують .

Він нагадав, що напередодні ввечері та вночі було знищено 57 із 70 російських повітряних цілей, зокрема 17 “калібрів”, 13 ракет Х-101/Х-555 та всі 27 “шахедів”.

Зрозуміло, що сьогодні день Повітряних сил. Можливо, ворог планував таким чином “привітати” наших захисників неба. Але це йому не вдалося. У подальшому будемо нарощувати наші зусилля, щоб зводити нанівець ворожу агресію.

Наслідки атаки по Старокостянтинову

У Старокостянтинівській громаді вибуховою хвилею пошкоджено покрівлю, двері та вікна в декількох приватних житлових будинках, вибито вікна в одному з комунальних закладів культури, в приміщенні автовокзалу та в комерційному приміщенні.

Також виникла пожежа складу відходів кукурудзи на території елеватора у Старокостянтинівській громаді. На місці події працювали 16 рятувальників на трьох одиницях пожежно-рятувальної техніки.

Займання складу ліквідували на площі 1400 кв. м.

Внаслідок вибуху травми отримав працівник об’єкта.

Читайте також:

  • Сили ППО знищили 57 з 70 повітряних цілей за добу

  • Війська РФ тричі за день атакували Старокостянтинів на Хмельниччині — ОВА

  • Російський аеропорт "Внуково" закрили. У Москві заявили про збиття БПЛА

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?