У Повітряних силах розкрили секрет вправного знищення ракет армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах розкрили секрет вправного знищення ракет армії РФ

У Повітряних силах розкрили секрет вправного знищення ракет армії РФ
Джерело:  online.ua

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, українські пілоти навчились із наявними засобами ураження перехоплювати ракети злочинної армії РФ та самим уникати ураження.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Українські пілоти майстерно знищують ракети армії РФ 

Ігнат зазначив, що російські військові злочинці значно переважають за кількістю зброї, однак кмітливість та професіоналізм українських пілотів дозволяють уникати ураження та завдавати ударів у відповідь.

Речник ПС ЗСУ підкреслив, що українські пілоти мають в рамках одного вильоту здійснити маневр, щоб ухилитись від ракети, розвернутися, опуститися вниз, при цьому встигнути ще й відстрілятися, включити форсаж і втекти від ракет.

За час повномасштабного вторгнення вони навчилися віртуозно давати відсіч ворогу і уникати їхнього ураження.

У нас льотчик не просто виконує завдання, а йому кажуть: давай швидше, бо по тобі вже пуски пішли. Тобто льотчик розуміє, що по ньому вже зі сходу відпрацювали, а ще летить з півдня, - пояснює Ігнат.

За його словами, проблема у застарілих радарах 70-х років і методах відстежування. Наразі усю інформацію про те, що по ним летить і звідки, пілоти отримують лише від наземних засобів.

Як можна полегшити роботу із захисту від ворожих ракетних атак 

Полегшити роботу пілотів у небі і вберегти їх можуть АВАКС, вважає Юрій Ігнат. Це система, яка призначена для своєчасного виявлення повітряних та надводних цілей, наведення на них своїх бойових літаків і видачі даних про обстановку на пункти управління.

Йому не треба залітати в зону ураження ворожої ППО. Він всередині країни може курсувати. Ми отримуємо дані від партнерів, які мають такі літаки, про повітряну обстановку звідки йдуть пуски. На жаль, така інформація не завжди своєчасна. Наприклад, коли пуски здійснює підводний човен, так час йде на хвилини, - пояснює речник ПС ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?