У Повітряних силах ЗСУ попередили Telegram-канали щодо інформації про рух ворожих ракет
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних силах ЗСУ попередили Telegram-канали щодо інформації про рух ворожих ракет

У Повітряних силах ЗСУ попередили Telegram-канали щодо інформації про рух ворожих ракет
Джерело:  online.ua

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат нагадав власникам Telegram-каналів щодо відповідальності за публікацію повідомленнь про рух ракет та інших військових повітряних об'єктів злочинної армії РФ в режимі реального часу. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Чому Telegram-каналам не варто поширювати інформацію про рух ворожих ракет в реальному часі 

За словами Ігната, нещодавно у Telegram-каналах поширилась інформація зі скріншотами із системи «Віраж-планшет», яка є спеціальним автоматизованим програмним забезпеченням для збору та аналізу інформації щодо ситуації у повітряному просторі.

Як вони отримують — це інша розмова. На тих скриншотах вказується час і місцеперебування БпЛА або зникнення БпЛА з радарів. Прямо написано: радіолокаційно ми їх не помічаємо на такому й такому напрямку. Кращого для ворога не придумаєш, - зазначив речник ПС ЗСУ.

За його словами, найближчим часом можливе ухвалення серйозних рішень щодо таких Telegram-каналів, які в режимі реально часу подають інформацію про рух БпЛА чи ракет.

Що може загрожувати за поширення інформації про рух ворожих ракет

Ігнат зазначив, що мова може йти про відкриття кримінальних проваджень. Відповідні матеріали вже передані до певних органів.

Я хочу попередити адміністраторів, які ведуть ці сторінки: це злочин проти України, це інформування ворога щодо маршруту руху цих ракет. Я думаю, що кожен має розуміти — свідомо чи несвідомо він це робить, щоби збільшити собі аудиторію, "хайпонути" тощо — це все веде до того, що ворог має інформацію на плануванні наступних ударів, де у нас є слабкі місця, - наголосив Ігнат.

Він пояснив, що можна інформувати, не деталізуючи дані та не виставляючи скриншоти. Також не йдеться про інформацію, яку публікують офіційні Telegram-канали.

У ЗСУ спростували інформацію про навчання українських пілотів у Франції 

За словами речника ПС ЗСУ, інформація про навчання українських пілотів на винищувачах Mirage не відповідає дійності.

гнат зазначив, що тисячі українських військовослужбовців, у тому числі й з Повітряних сил ЗСУ, зараз проходять навчання у різних країнах світу, і це є "типовим явищем".

Конкретно у Франції, за словами речника, проходили курси авіанавідників, виживання та інші, але наразі мова про навчання льотного складу не йде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?