У Приватбанку лякають українців наслідками скасування націоналізації
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Приватбанку лякають українців наслідками скасування націоналізації

У Приватбанку лякають українців наслідками скасування націоналізації
Джерело:  24 канал

Голова наглядової ради «Приватбанку» Енгін Акчакоча висловив вкрай негативну оцінку можливому скасуванні націоналізації цієї установи. За словами турецького фінансиста, це не тільки спричинить зростання інфляції, але й «знищить монетарну систему України», інформує ONLINE.UA з посиланням на «24 канал».

Відповідаючи на запитання ведучого «Радіо НВ», Акчакоча заявив, що вступ в силу рішення Окружного адміністративного суду про скасування націоналізації «Приватбанку» призведе до початку нової фінансової кризи, а напрямок руху України «зміниться на 180 градусів».На населенні це відобразиться стрімким зростанням курсу іноземної валюти. Відповідно, суттєво зросте інфляція.

Фінансова система, за словами Енгіна Акчакочи, стоїть на двох ногах – «це облікова ставка та обмінний курс».

У тому, що українська фінансова система зараз опинилась перед початком нової кризи, голова наглядової ради «Приватбанку» звинувачує державні органи – уряд та «політичну владу». Адже саме вони повинні забезпечувати та підтримувати стабільність у країні, у тому числі фінансову.

Нагадаємо, що 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про націоналізацію «Приватбанку», задовольнивши тим самим позов кіпрської компанії, підконтрольної Ігорю Коломойському.

Націоналізація «Приватбанку» була проведена на початку 2017 року за підтримки МВФ, який досі вважає цей крок одним з найголовніших етапів оздоровлення української фінансової системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?