У "Приватбанку" прокоментували резонансну інформацію про його націоналізацію
Категорія
Економіка
Дата публікації

У "Приватбанку" прокоментували резонансну інформацію про його націоналізацію

У "Приватбанку" прокоментували резонансну інформацію про його націоналізацію
Джерело:  РБК

Прес-секретар "ПриватБанку" Олег Серга спростував  інформацію, що засновник промислово-фінансової групи "Приват", олігарх Ігор Коломойський з іншими акціонерами банку погодилися провести націоналізацію фінансової установи.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.


Нагадаємо, раніше "Економічна правда" з посиланням на свої джерела випустила статтю "Майже державний. Що буде з ПриватБанком", в якій йшлося про передачу "ПриватБанку" державі до 20 грудня 2016 року. Також зазначалося, що глава уряду України Володимир Гройсман виступив проти такого сценарію, при цьому на думку прем'єра міг вплинути інший акціонер - Геннадій Боголюбов, який має частку 33,2%.


"Сама по собі націоналізація не має для вкладників і клієнтів ніяких наслідків, так як просто призводить до зміни власників. Якби держава хотіла банк націоналізувати, то вонf б діялf без зайвої публічності. Тут же все по-іншому: використовуючи нерозуміння громадянами суті націоналізації, розганяють паніку", - написав 14 грудня в Facebook перший заступник голови правління Приватбанку Олег Гороховський.


Читайте також: ЗМІ дізналися про таємні переговори Порошенко і Коломойського


За інформацією Олега Гороховського, банк спокійно сприймає чергову спробу інформаційної атаки, оскільки на сьогоднішній день в депозитному портфелі "ПриватБанку" більше 80% строкових депозитів, що виключає сценарій панічного відтоку депозитів раніше терміну.


"ПриватБанк" був заснований в 1992 році. Український бізнесмен Ігор Коломойський є співвласником "ПриватБанку" і володіє часткою в 41,6%. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів (268,85 млрд гривень) банк був найбільшим серед 108 банків, що діяли в країні.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в серпні з'явилася інформація про підозру ГПУ посадових осіб "ПриватБанку" в заволодінні великих сум Нацбанку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?