У прокурорів залишилося ще одне важливе питання до Насірова
Категорія
Події
Дата публікації

У прокурорів залишилося ще одне важливе питання до Насірова

У прокурорів залишилося ще одне важливе питання до Насірова
Джерело:  interfax.com.ua

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, котрий вийшов з-під арешту під заставу у 100 мільйонів гривень

, повинен здати правоохоронцям свій паспорт громадянина Великобританії.


Про це заявив начальник відділу Спеціальної антикорупційної прокуратури Роман Симків, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

"Интерфакс-Украина"

.


"Частина паспортів була вилучена в ході обшуків за місцем його проживання: це два закордонних паспорти і дипломатичний. Що стосується іноземного паспорта Великобританії, то на даний момент він не зданий", - заявив прокурор.


Також він додав, що правоохоронці будуть наполягати на тому, що "пан Насіров зобов'язаний надати цей паспорт стороні обвинувачення або у відповідні компетентні органи, які мають право на зберігання цього паспорта".


Читайте також: Враження Насірова від СІЗО розвесилили мережу: опубліковано відео


Симків додав, що в даний час перевіряється оперативна інформація про наявність у Насірова паспорта громадянина Угорщини, і вже був поданий відповідний міжнародний запит в Угорщину.


У той же час, наявність у Насірова британського паспорта підтверджує офіційну відповідь посольства Великобританії.


"Ми надали офіційно підтверджений документ, і якщо б ця інформація якоюсь мірою не відповідала дійсності, то посольство Великобританії відразу б надало відповідне спростування", - сказав він.


Симків підкреслив також, що застава у 100 млн грн, внесена за Насірова, стала найбільшою в історії України, і детективи Національного антикорупційного бюро вже звернулися до Держфінмоніторингу, щоб перевірити законність отримання цих коштів.


При цьому він додав, що слідчі зібрали достатньо доказів для передачі справи в суд, однак початок процесу залежить і від адвокатів чиновника.


"У мене є повна впевненість, що ми доведемо цю справу до кінця: до справедливого рішення суду", - резюмував прокурор.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше

в СБУ спростували заяви про наявність у Насірова громадянства інших країн

.


У свою чергу,

глава МВС Арсен Аваков припустив, що рішення по справі Насірова може бути прийнято не раніше, ніж через два роки

.


Нагадаємо,

Романа Насірова підозрюють в пособництві втікача нардепу Олександру Онищенку і нанесенні Україні збитків на суму близько 2 млрд грн

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?