У Путіна готуються до відключення Росії від глобального інтернету і системи SWIFT
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна готуються до відключення Росії від глобального інтернету і системи SWIFT

У Путіна готуються до відключення Росії від глобального інтернету і системи SWIFT
Джерело:  online.ua

В рамках жорсткої санкційної політики Росію можуть відключити від глобального інтеренет і платіжної системи SWIFT. Цей факт не спростовує російська влада, яка навіть не приховують, що готується до відключень. 1 лютого заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія вже технологічно готова до відключень і навіть на законодавчому рівні вже всі рішення прийняті. Росіяни вже відреагували на це заяви. Вони звинувачують команду російського президента Володимира Путіна, яка зробила з Росії ізгоя у всьому світі, а інші вважають, що саме Кремль хоче відключитися від глобального інтернету, щоб нарешті заборонити всі йому неугодні сайти і публікації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Технологічно для цього все готово. На законодавчому рівні теж всі рішення прийняті. Але ще раз підкреслюю: це непросто, і цього б дуже не хотілося. Так що потенційно, якщо трапиться щось надзвичайне, якщо у кого-то зовсім знесе голову, таке може статися ", - попередив Медведєв росіян про те, що Рунет скоро стане автономним і громадяни країни не матимуть доступу до глобальної мережі.

Медведєв нагадав, що в Росії вже створили свою систему для передачі інформації, якщо раптом станеться відключення від системи SWIFT. Але він запевнив, що відокремлення російського сегмента інтернету - це лише запасний план на екстремальний випадок, якщо Росію відключать від глобальної мережі.

Росіяни бурхливо коментують чергову заяву влади.

"Ахахахаха !! Хлопці просто злякалися !!! Зарубіжні канали непідконтрольні !; Підтвердив те, що і так все знають - путінський режим став ізгоєм у світі; Заворушився зміїний клубок; Це що буде? Концтабір ?; Кім Чен Ин на Росію скоро з чорною заздрістю дивитися буде, ніяких вікон в світ ..; Це не допоможе. Вже всі знають де палац; Збуваються слова Нємцова: ми знову йдемо до міжнародної ізоляції та залізної завіси; Вся ця "мишача метушня" спрямована на заборону сайтів і публікацій, неугодних клептократним правителям ... ", - обговорюють росіяни попердження Медведєва.

Важливо відзначити, що тема відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT, до якої підключено більше 11 тисяч фінансових інститутів в більш ніж 200 країнах світу, піднімалася ще в 2014 році з початком збройної агресії проти України. Тоді Європарламент прийняв резолюцію, в якій закликав виключити Росію з системи міжнародних розрахунків, але в SWIFT подібні рекомендації визнали такими, що порушують права і такими, що завдають шкоди компанії. За відключення Росії від SWIFT через рік виступала Велика Британія, а в 2018 році Держдеп США і Литва.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії дозволили повністю блокувати Twitter, Facebook і YouTube, які блокують поширення російської пропаганди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?