У Путіна і Обами заявили про нові плани щодо Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна і Обами заявили про нові плани щодо Сирії

У Путіна і Обами заявили про нові плани щодо Сирії
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і Державний секретар США Джон Керрі домовилися про переговори про можливі додаткові кроки щодо створення умов для врегулювання ситуації з  війною у Сирії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.


Видання зазначає, що зустріч глав зовнішньополітичних відомств Росії, США і ряду ключових країн регіону повинна відбутися в Лозанні 15 жовтня.


В інтерв'ю телеканалу CNN Лавров заявив, що переговори повинні включати в себе також Туреччину, Саудівську Аравію і, можливо, Катар.


"Ми хотіли б зустрітися в цьому вузькому форматі, щоб мати ділове обговорення, а не ще одні дебати, на зразок Генеральної Асамблеї (ООН. - Ред.)", - заявив Лавров.


При цьому джерело в Держдепартаменті США підтвердило зустріч Керрі і Лаврова агентству AFP.


"Можемо підтвердити Лозанну. У Лозанні відбудеться зустріч з ключовими регіональними учасниками, а також з Росією", - заявило джерело.


У Держдепартаменті США також повідомили про міжнародні переговори по Сирії, які відбудуться в неділю, 16 жовтня, в Лондоні - на наступний день після зустрічі в Швейцарії.


Держсекретар США Джон Керрі буде присутній на обох зустрічах, щоб обговорити "багатосторонній підхід до вирішення кризи в Сирії, в тому числі тривале припинення насильства і відновлення поставок гуманітарної допомоги". Про це йдеться в повідомленні прес-секретаря Державного департаменту США Джона Кірбі.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Рада Федерації Росії на пленарному засіданні ратифікувала угоду, внесену президентом РФ Володимиром Путіним, про безстрокове розміщення російської авіабази в Сирії.


Раніше в міністерстві оборони США, президентом яких є Барак Обама, заявили про те, що  американські військові пілоти, які виконують завдання в Сирії, мають невід'ємне право на самозахист у зв'язку з погрозами Росії про розгортання в Сирії зенітно-ракетних комплексів С-300, передової системи SA-23 Gladiator за класифікацією НАТО.


3 жовтня  США заявили про припинення двостороннього обміну інформацією з Росією щодо ситуації з дотриманням перемир'я в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?