У Путіна нарешті назвали офіційну дату переговорів США та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна нарешті назвали офіційну дату переговорів США та РФ

У Путіна нарешті назвали офіційну дату переговорів США та РФ
Джерело:  online.ua

Російський дипломат та очільник Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров офіційно повідомив, що перемовини зі Сполученими Штатами на тему так званих "гарантій безпеки" (вимоги Володимира Путіна щодо нерозширення Північноатлантичного Альянсу) пройдуть за день до саміту Росія-НАТО - 11 січня.

Джерело: Ютуб-канал "Соловьёв LIVE"

Лавров назвав дату переговорів Росії та США

Що важливо розуміти, нещодавно пресслужба НАТО офіційно підтвердила, що генеральний секретар Єнс Столтенберг вирішив скликати зустріч РФ-НАТО 12 січня.

Як стверджує Сергій Лавров, за день до цього команда очільника Кремля Володимира Путіна проведе переговори з Білим домом. За його слова, головними темами обговорення стануть вимоги офіційної Москви щодо нерозширення НАТО. Як уже згадувалося раніше, російськав лада хоче гарантій, що Україна не стане членом Альянсу.

Зі США ми проводитимемо основний раунд переговорів, який відбудуться відразу після завершення новорічних канікул. НАТОвці запропонували вустами Столтенберга як генсекретаря, але ясно, що це з подачі США, відразу після цього - через день - провести засідння ради Росія -НАТО, - заявив Сергій Лавров.

Що важливо розуміти, останні офіційні перемовини у форматі Росія-НАТО відбулися 2 роки тому - з того часу усі спроби призначити дату зустрічі були неуспішними.

Варто зазначити, що команда українського лідера Володимира Зеленського також нещодавно заявила про бажання брати участь у безпекових консультаціях Сполучених Штатів, Європейського союзу чи НАТО з Росією, однак Кремль відкидає вимоги Києва.

Що РФ вимагає від США та НАТО

Як уже згадувалося раніше, 17 грудня МЗС РФ опублікувало "проєкти договорів" про фактично розподіл сфер впливу у Європі, які Кремль планує підписати з НАТО та Штатами.

Ба більше, РФ зажадала, щоб члени Альянсу взяли на себе зобов’язання, які унеможливлять розширення блоку у майбутньому, у тому числі приєднання України, а також інших держав.

Також офіційна Москва пропонує відмовитись "від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії".

За словами речниці Білого дому, команда Джо Байдена не буде розглядати пропозиції та вимоги Кремль без європейських партнерів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?