У Путіна нарешті відреагували на ідею щодо репарацій за Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна нарешті відреагували на ідею щодо репарацій за Донбас

У Путіна нарешті відреагували на ідею щодо репарацій за Донбас
Джерело:  online.ua

Речник кремля Дмитро Пєсков заявив, що можливість участі Росії у відновленні Донбасу залежить від того, як буде врегульовано конфлікт в цьому регіоні. За його словами, пропозиція Києва про репарації з боку Москви виглядає невдалою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Саме так спікер Кремля прокоментував слова міністра інфраструктури України Владислава Криклія про те, що Росія повинна виплатити Україні репарації після закінчення бойових дій на Донбасі.

"Ми не відносимо цю заяву до розряду вдалих. Давайте не будемо все-таки забувати, хто почав війну на Донбасі, де розташований Донбас", - сказав Пєсков і вкотре повторив позицію Москви про нібито "внутріукраїнський конфлікт" на Донбасі.

Також речник Путіна цинічно зазначив, що Росія зараз разом з низкою інших країн "робить все можливе, щоб сприяти у врегулюванні цієї проблеми". Журналісти поцікавилися,  чи можлива участь РФ у відновленні Донбасу, Пєсков зауважив:

"Це залежить від того, що буде відбуватися, як буде відбуватися врегулювання і так далі".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в МЗС РФ різко відреагували на те, що Зеленський хоче на нормандському саміті підняти питання Криму. Заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко вважає, що "бажання президента України не відповідають реаліям", давши зрозуміти, що Москва не збирається говорити про незаконну анексії українського півострова ні в якому форматі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?