У Путіна нарешті відреагували на плани НАТО захищати українські кораблі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна нарешті відреагували на плани НАТО захищати українські кораблі

У Путіна нарешті відреагували на плани НАТО захищати українські кораблі
Джерело:  online.ua

Речник Кремля Дмитро Пєсков зізнався, що в Москві негативно поставилися до заяви представника США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон про плани направити кораблі для забезпечення проходу українських суден через Керченську протоку, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

За йог словами, в Кремлі до подібних заяв ставляться негативно, оскільки не розуміють, що мається на увазі.

"Ситуація з Керченською протокою і судноплавством там добре відома - відповідно до міжнародного права і міжнародних законів. Позиція РФ вельми послідовна і вона теж добре відома", - заявив Пєсков.

Трохи пізніше заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко додав, що Росія готова при необхідності відповісти на анонсовані дії НАТО в Чорному морі.

"Ми уважно оцінимо ситуацію. Якщо будуть потрібні з нашого боку додаткові військово-технічні заходи, ми їх приймемо", - сказав він.

За словами російського чиновника, Росія проводить планове оновлення Чорноморського флоту, його надводного, підводного, повітряного і наземного компонентів.

"Тому, з військової точки зору, ми, зрозуміло, готові до будь-яких можливих поворотів в сфері військової безпеки", - додав Грушко.

Як повідомляв ONLINE.UA, постпред США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон заявила, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО в Вашингтоні розглянуть пакет військових заходів реагування на агресію Росії, який гарантуватиме безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку та в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?