У Путіна назвали привід для вторгнення в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

У Путіна назвали привід для вторгнення в Україну

У Путіна назвали привід для вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

За словами віце-спікера Ради Федерації РФ Костянтина Косачова, у Росії готові застосувати збройні сили на території інших держав у разі прямої загрози російським громадянам.

Джерело: "Інтерфакс"

Можливість нападу Росії на Україну

Косачов відзначив, що у Кремлі не мають намірів безпідставно нападати на Україну.

Але російський можновладець підкреслив, що Захід провокує дестабілізацію на Донбасі та підштовхує Україну до силового сценарію вирішення питання.

Після того як сталася трагедія Цхінвала, в листопаді 2009 року в Росії були внесені серйозні поправки в діючий aедеральний закон "Про оборону". Десята стаття цього закону дає можливість оперативно використовувати Збройні cили РФ за кордоном, - заявив Косачов.

Він зазначив, що однією з причин Російського вторгнення, у тому числі до України, може стати привід із захисту російських громадян від агресії.

Позиція України

Очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що західні партнери України не вдаються до тиску на Київ з приводу врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомляє РБК-Україна

Дмитро Кулеба (фото - wikimedia.org)

Поширювалися останнім часом чутки, ЗМІ публікували, що на Україну тиснуть, тут тиснуть, там тиснуть. Можливість щось "наполегливо просити" або тиснути щодо того, що не відповідає інтересам України, - такої опції в принципі немає на столі, вона знята з порядку денного. Партнери знають, що не треба навіть намагатися це зробити, - заявив міністр.

Він зазначив, що Україна приймає активну участь у переговорах США, ЄС та НАТО з представниками Кремля.

Україна скрізь, в буквальному сенсі. Україна є ключовою причиною появи цих документів, Україна присутня в усіх консультаціях, в усіх розмовах, які ведуть з Росією. І з Україною партнери діляться тим, про що вони говорять з Росією, координують з нами свої позиції. Україна зараз в центрі цих процесів. Подивіться, де була представниця Держдепартаменту США Карен Донфрід перед поїздкою в Москву та отриманням там цих документів? Вона була в Києві. З ким США першими обговорили зміст цих документів? З Україною. Це і є відповідь...І ми ж не просто слухаємо в цих розмовах, ми викладаємо свою позицію, і наголошуємо, що ось це, це і це заздалегідь "не злітає, - підкреслив Кулеба.

Міністр підкреслив, що за останній місяць рівень загрози російського вторгнення в Україну значно виріс.

Кулеба відзначив, що у грудні минулого року рівень небезпеки збоку Росії був значно низчий.

Тому можна сказати, що за цей рік рівень загрози суттєво підвищився... Тепер за останній місяць - рівень загрози підвищився, але він не перетнув червоної позначки. Знаєте, як на термометрі є червона риска на 37 градусах. Ми наблизились до цієї червоної риски за останній місяць, але її ще не перетнули. І зараз всі зусилля все ще спрямовані саме на запобігання ризику військової ескалації з боку Росії, - повідомив голова МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?