У Путіна назвали умову для переговорів з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна назвали умову для переговорів з Україною

У Путіна назвали умову для переговорів з Україною
Джерело:  online.ua

У Кремлі "звернули увагу" на пропозицію президента України Володимира Зеленського сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей. Будуть аналізувати. Але глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що переговори відбудуться лише за умови, коли українські військові складуть зброю.

Джерело: МЗС РФ

Путін сяде за стіл переговорів із Зеленським, якщо українські військові складуть зброю

Відповідаючи на запитання журналістів, Лавров цинічно заявив, що українська влада "упустила можливість" для миру та безпеки. Міністр закордонних справ РФ дав зрозуміти, що Путін не зупиниться.

До переговорів ми готові будь-якої миті, як тільки Збройні сили України відгукнуться на заклик нашого президента, припинять опір, складуть зброю, ніхто на них не збирається нападати, нехай повертаються до родин. А українському народу надамо можливість усім разом визначити свою долю, – заявив Лавров.

Путін заявив, що готовий до переговорів із Україною

Володимир Путін (фото - kremlin.ru)

Паралельно з брифінгом Лаврова з'явилося повідомлення, що й особисто Путін заявив про готовність сісти за стіл переговорів із українською владою. Про це він заявив у розмові з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, про що повідомило Міністерство закордонних справ Китаю. У Кремлі про ці слова Путіна мовчать.

У МЗС Китаю також уточнили, що Путін пояснив позицію Росії щодо війни проти України, і заявив, що "США і НАТО довго ігнорували розумні побоювання Росії". При цьому він заявив, що Росія готова до переговорів на високому рівні з Україною.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів

Вдень 25 лютого президент України Володимир Зеленський виступив із відеозверненням, у якому закликав Путіна сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей. Глава держави наголосив, що вторгнення Росії в Україну – це не просто вторгнення, це початок війни проти Європи, проти єдності Європи, елементарних прав людини в Європі, всіх правил співіснування на континенті, проти того, що європейські держави відмовляються ділити кордони силою.

До президента РФ: по всій території країни йдуть бої. Сядемо за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей. А тепер у ЗСУ: стійте міцно, ви все, що маємо, ви все, що захищає нашу державу, - сказав Зеленський.

Він закликав Захід надати допомогу Україні, зазначивши, що наша країна поки що не бачить, що збирається робити Європа і як має намір себе захищати. Зеленський вимагає негайно анулювати візи для росіян, відключити РФ від системи SWIFT, відкликати послів і закрити небо.

Перераховую, що вже сталося: секторальні санкції проти РФ запровадили США, Канада, Велика Британія, ЄС, Австралія та Нова Зеландія. Але російські танки все ще стріляють у житлові будинки, бойова техніка все ще атакує, зокрема цивільних звичайних громадян України, - додав президент.

Звернення Зеленського 25 лютого - відео

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?