У Путіна не побачили зв'язку між звільненням Савченко і Мінськими угодами
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна не побачили зв'язку між звільненням Савченко і Мінськими угодами

У Путіна не побачили зв'язку між звільненням Савченко і Мінськими угодами
Джерело:  РІА Новини

Глава адміністрації президента Росії Володимира Путіна Сергій Іванов заявив, що обміняти Надію Савченко на затриманих в Україні військових РФ теоретично можливо, але таке рішення може прийняти тільки президент Росії, і жодного стосунку до Мінських угод це не має.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА "Новини".
"Що стосується теоретично можливого обміну, теоретично це можливо: А - при повному дотриманні законодавства Російської Федерації, і Б - рішення про це може прийняти тільки президент Російської Федерації", - сказав він.
Іванов підкреслив, що можливість обміну Савченко на будь-кого з осіб, які перебувають під арештом в Україні, не відноситься до Мінських угод, оскільки нібито Москва не є стороною конфлікту.
"До Мінських угод це не має ні найменшого відношення, тому що Російська Федерація - я це повторюю, всі це добре знають, але змушений це робити: Росія не сторона конфлікту", - зазначив глава адміністрації Кремля.
Нагадаємо, 22 березня суд в Донецьку Ростовської області виніс обвинувальний вирок українській льотчиці Надії Савченко і засудив її до 22 років позбавлення волі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?