У Путіна не виходить відновити імперію - українцям розповіли, на чому спіткнувся Кремль
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна не виходить відновити імперію - українцям розповіли, на чому спіткнувся Кремль

У Путіна не виходить відновити імперію - українцям розповіли, на чому спіткнувся Кремль
Джерело:  online.ua

Професор Державного університету Ілії (Грузія) і журналіст Олег Панфілов розповів, які цілі переслідує Кремль і чому у президента Росії Володимира Путіна не виходить відновити пострадянську імперію.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Хочуть відновити імперію і свій контроль над пострадянським простором, впливати на внутрішню і зовнішню політику країн. Поки у них щось виходить у Центральній Азії. На Кавказі виходить з Вірменією, а з Азербайджаном і Грузією - ні. Під російським впливом Білорусь і Казахстан. Путін не приховує того, що хоче відновити вплив Кремля на пострадянському просторі. Першою перешкодою стала Чечня. Хоча формально вона не була визнана суверенною державою, але з нею треба було розібратися в першу чергу", - розповів він.
"Чечню знищили, привели до влади кадировців. Сотні тисяч чеченців вже давно живуть в еміграції, переважно в Європі. Потім війна з Грузією, після - війна з Україною. Це ж не перший випадок в історії Росії. Імперія практикувала завоювання і в Східній Європі, включаючи Кавказ, і в Центральній Азії протягом століть. Була імперська окупація, потім - більшовицька. Тепер ми спостерігаємо спробу третьої хвилі експансії. Однак зараз не дуже виходить", - додав Панфілов.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Наживка для Росії - грузинський професор Панфілов про больові точки РФ і капкан для Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?