У Путіна несподівано пригрозили розірвати відносини з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна несподівано пригрозили розірвати відносини з ЄС

У Путіна несподівано пригрозили розірвати відносини з ЄС
Джерело:  online.ua

Скандальний російський дипломат та очільник Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров неочікувано для всіх заявив, що команда президента РФ Володимира Путіна уже готова до розриву відносин з Європейським Союзом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.

"Виходимо з того, що ми готові...У випадку, якщо ще раз побачимо (як уже відчули неодноразово), що в якихось областях накладаються санкції, що створюють ризики для нашої економіки, в тому числі в найбільш чутливих сферах. Ми не хочемо ізолюватися від світового життя, але треба бути готовим до цього. Хочеш миру - готуйся до війни" – наголосив Сергій Лавров, відповідаючи на запитання, чи відбудеться незабаром розрив відносин між РФ та ЄС.

Варто звернути увагу на те, що заява російського дипломата пролунала після того, як стало офіційно відомо, що Європейський Союз уже актвино працює над пропозиціями щодо санкцій проти Росії у зв'язку з рішенням російського суду щодо опозиціонера Олексія Навального. Окрім того, шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив 9 лютого, що наступні кроки ЄС можуть включати санкції, і що він "висуне конкретні пропозиції".

"Обговорення нових санкцій відбувається після того, як Борреля гостро розкритикували у зв'язку з принизливою поїздкою в Москву минулого тижня, коли міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров використав спільну пресконференцію, щоб принизити блок", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, гучний дипломатичний скандал розгорівся після того, як офіційна Москва неочікувано для всіх оголосила про висилку трьох дипломатів з Польщі, Німеччини та Швеції нібито за їх участь протестах проти ув'язнення Навального. Після цього 8 лютого офіційно стало відомо, що Німеччина, Польща і Швеція невідкладно висилають по одному російському дипломату у відповідь на висилку командою глави Кремля Володимира Путіна дипломатичних працівників їхніх країн.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Європарламенті вимагають відставки Борреля після скандалу в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?