У Путіна нова серйозна проблема на міжнародній арені - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна нова серйозна проблема на міжнародній арені - у чому річ

У Путіна нова серйозна проблема на міжнародній арені - у чому річ
Джерело:  online.ua

Німецькі медіа дізналися про нову серйозну проблему очільника Кремля Володимира Путіна - зазначається, що канцлерка ФРН Ангела Меркель почала більш жорстко висловлюватися щодо Росії. Почалося це після ймовірного отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Bloomberg звертає увагу на те, що Ангела Меркель незадоволена реакцією Володимира Путіна на згадану ситуацію. Що важливо розуміти, саме лідерка є ключовим каналом зв'язку між Путіним та Євросоюзом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Bloomberg.

Медіа пише, що канцлерка ФРН розчарована тим, що очільник Кремля не виявив гнучкості у справі з ймовірним отруєнням Навального.

"Хоча Меркель схильна ретельно підбирати слова, її тон щодо РФ став жорсткішим", - наголошує видання.

Варто звернути увагу на те, що приблизно через дві години після того, як лікарі в Берліні офіційно повідомили, що Навального, ймовірно, отруїли, Меркель звернулася до Путіна. Вона почала вимагати "терміново і повністю розслідувати цей акт" і виявити причетних до цього". Анонімні джерела наголошують: швидкість, з якою вона відповіла, була для Кремля сигналом про те, наскільки серйозно Меркель сприймає інцидент.

"Довіра між Меркель та Путіним перебуває на рекордно низькому рівні. Відносини почали відчутно погіршуватися після анексії РФ Криму та війни на Донбасі. У зв'язку з цим можливе послаблення підтримки зі сторони Німеччини російського газопроводу "Північний потік-2". Проти нього виступають більшість європейських країн", - наголошує видання.

Що важливо розуміти, команда американського лідера Дональда Трампа також нещодавно виступила з новою резонансною заявою — вона вирішила попередити очільника Кремля Володимира Путіна про можливі санкції, якщо підтвердиться версія про причетність російської влади до отруєння відомого російського опозиціонера Олексія Навального. Про це розповіли в МЗС РФ після зустрічі заступника держсекретаря США Стівена Бігана зі скандальним російським дипломатом Сергієм Лавровим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський приголомшив новим зізнанням про Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?