У Путіна облом в усіх напрямках - російський політолог
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна облом в усіх напрямках - російський політолог

У Путіна облом в усіх напрямках - російський політолог
Джерело:  online.ua

Російський політолог Дмитро Орєшкін заявив, що президент Росії Володимир Путін програє Заходу в усіх сферах і єдине, що у нього залишається - це ядерний шантаж.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Справа в тому, що путінська Росія приречено програє Заходу. На Заході того, що називають "soft power" (м'яка сила, - ONLINE.UA) на порядок більше, ніж у Путіна. Це можна простежити в економічній, культурній, фінансовій та інформаційній сферах. Захід представляє більш цікаву і перспективну модель. У мирному змаганні Росія програє", - сказав Орєшкін.
За його словами, в Росії поширили міф про те, що Революцію Гідності в Україні організувала влада США.
"Наприклад, в Росії традиційні нарікання на те, що Майдан організували американці за рахунок печива Вікторії Нуланд (помічник держсекретаря США по Європі і Євразії 11 грудня 2013 року відвідала Майдан після спроби його розгону силовиками, вона принесла з собою печиво і хліб, що в подальшому широко використовувалося російською пропагандою, - ONLINE.UA). Це найпоширеніший міф, але він руйнується одним питанням: а хто заважав заступникам Лаврова або ж самому міністру Лаврову приїхати на Майдан з печивом "Ювілейне" (торгова марка російського печива, - ONLINE.UA) і роздавати його людям, щоб на рівних конкурувати з Нуланд? Я б з цікавістю подивився реакцію публіки на появу там Сергія Лаврова", - розповів політолог.
Орєшкін вважає, що єдине, що залишається Путіну в протистоянні з Заходом - це ядерний шантаж.
"Ядерна війна - єдина сфера, яку можна вважати відносно паритетною. У Путіна немає в руках ніяких інших важелів впливу на сусідів. Тим більше, він продовжує бути в полоні геополітики часів Сталіна, де той, хто контролює територію - її використовує. Але вже не так. Захід вже контролює і саму Росію. Ну, куди Росії дівати свою нафту і нафтопродукти, крім як на Захід? І завойовувати РФ заради бареля не треба, просто можна купити. Кремлю теж потрібні долари США. Без доларів нічого не виходить. Тому Путін може тільки лякати ядерним апокаліпсисом", - зазначив він.
"По всіх напрямках у Путіна облом, тому залишається тільки віра в ядерну зброю. Це працює до якоїсь межі, але ніхто не знає, де та межа. Плюс, якщо тему постійно педалювати, то є така річ як прогноз, який сам збувається (в соціології це прогноз, який дає помилкове визначення ситуації, що викликає нову поведінку, яке перетворює початкове помилкове уявлення на реальність, - ONLINE.UA). Це небезпечно для всіх країн, а для РФ - в першу чергу", - додав політолог.
Більше читайте в інтерв'ю Дмитра Орєшкіна ONLINE.UA: Путін потрапив у мишоловку, де безкоштовний сир вже з'їли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?