У Путіна офіційно загрожують Україні ракетним ударом: з'явилися деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна офіційно загрожують Україні ракетним ударом: з'явилися деталі

У Путіна офіційно загрожують Україні ракетним ударом: з'явилися деталі
Джерело:  online.ua

Кремль загрожує Києву ракетним ударом у відповідь на проведення Україною навчань поруч з окупованим Росією Кримом.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Дзеркало тижня », яке посилається на свої джерела.


Відзначається, що в разі здійснення Україною ракетних стрільб в районі російсько-українського кордону в Криму, РФ може призвести ракетний удар, що випливає з листа Міністерства оборони РФ, адресованого військового аташату в складі посольства України в РФ.


Як повідомляють джерела видання в Міноборони України, в листі, датованому 26 листопада 2016 року, говориться, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети; по-друге, завдасть удару у відповідь по українським пусковим установкам.


25 листопада Міноборони РФ вручило українському аташе ноту протесту в зв'язку з планами Збройних сил України провести ракетні стрільби поруч з Кримом.


Читайте також:  Путін прийняв рішення по зрадникам України в Криму


У свою чергу секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна не планує проводити випробування ракет в Керченській протоці, по якій проходить кордон між Україною і Росією.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в середу, 30 листопада, стало відомо про те, що Росія перекинула в окупований президентом РФ Володимиром Путіним Крим зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувального співтовариства InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500".


Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км). Також система призначена для ураження сучасних і перспективних літаків тактичної і стратегічної авіації (в тому числі виконаних з застосуванням технології "Стелс"), балістичних ракет середньої дальності, оперативно-тактичних і тактичних ракет, аеробалістичних і крилатих ракет.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?