У Путіна остаточно відмовилися від жителів ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

У Путіна остаточно відмовилися від жителів ОРДЛО

У Путіна остаточно відмовилися від жителів ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Російська влада знову показала своє справжнє ставлення до українців и дала зрозуміти жителям окупованого Донбасу, що не збирається їм допомагати в подоланні пандемії коронавіруса. Більш того, там вважають, що ОРДЛО є каналом поширення коронавіруса, тому начальник прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області Сергій Кудряшов навіть закликав Росспоживнагляд посилити контроль на кордоні з так званими "ЛНР" і "ДНР", щоб не пропускати в РФ жителів окупованого Донбасу з симптомами захворювання. За словами Кудряшова, щодня більше двох тисяч мешканців ОРДЛО прибувають в Ростовську область через непідконтрольні офіційному Києву ділянки російсько-українського кордону. У цих пунктах немає фітосанітарного, санітарно-епідемічного і митного контролю, питання про що вже найближчим часом піднімуть на рівні керівництва Росспоживнагляду РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Епідситуація в Луганській, Донецькій областях важка. І це один з каналів, через який до нас можуть надходити хворі коронавірусом і поширювати його. Прошу прийняти рішення по відрядженню на постійній основі туди співробітників Росспоживнагляду", - заявив представник російського ФСБ.

Головний санітарний лікар Ростовської області Євген Ковальов в свою чергу підкреслив, що федеральний Росспоживнагляд в курсі ситуації, що склалася. Але, за його словами, законних підстав "виставити там людей" немає. Він нагадав, що в Ростовській області працює вісім пунктів перетину кордону та тільки за вересень-жовтень через них пройшли понад 84,5 тисяч осіб.

Важливо відзначити, що ситуація з коронавірусом в ОРДЛО дійсно критична - і б'є на сполох вже не тільки українська влада, а й жителі окупованого Донбасу, які в жаху від того, що відбувається в лікарнях і аптеках регіону. Вони звинувачують президента Росії Володимира Путіна в бездіяльності і вимагають, щоб він негайно вжив заходів, так як люди масово вмирають від пневмоній, а лікарі не знають, що з цим робити - ні як лікувати, ні чим лікувати.

Згідно з неофіційними даними правозахисників, загальна кількість випадків захворювань COVID-19 на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, може становити не менше 14 тисяч. Українська омбудсвумен Людмила Денисова обурена, оскільки медичні установи не справляються з навантаженням, а гінекологічні та пологові відділення перетворюють в госпітальні бази. Крім того, вона заявила про колапс в аптеках і нестачі медперсоналу в лікарнях, хоча на місцевому телебаченні транслюють іншу, вигіднішу команді Путіна, картинку. Однак, незважаючи на складну епідемічну ситуацію, Путін продовжує активну паспортизацію населення - бойовики ОРДЛО за його наказом щодня вивозять по 600 осіб в пункти видачі паспортів в Російській Федерації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада так званих "ЛНР" і "ДНР", яку призначив Кремль, б'є на сполох через те, що лікарів і ліків для лікування хворих коронавірусом в ОРДЛО не вистачає, але президент Росії Володимир Путін не реагує на небезпечну ситуацію . Зокрема, "міністр охорони здоров'я ЛНР" Наталя Пащенко звинуватила Путіна в бездіяльності. Вона нагадала, що вже давно звернулася до Росії з проханням допомогти в боротьбі з коронавірусом і надати вакцину від COVID-19, але відповіді не отримала.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?