У Путіна передражнили президента Литви, яка підтримала Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

У Путіна передражнили президента Литви, яка підтримала Україну

У Путіна передражнили президента Литви, яка підтримала Україну

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова опублікувала зухвалий коментар до заяви президента Литви Далі Грібаускайте про результати голландського референдуму щодо асоціації з Україною.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook російського дипломата.
"Зараз вам Київ, "Литва і уся Европа", як сказала Грібаускайте в спеціальному зверненні до українського народу за підсумками неусебешного референдуму, влаштують победу в променях ранкової зорі", - написала Захарова.
Також вона висловила впевненість в тому, що "історія" голландського референдуму "не закінчилася. Вона набагато масштабніша, ніж здається на перший погляд".
Крім того, Захарова "пройшлася" і по главі МЗС України Павлу Клімкіну: "А я впевнений, що голландці проголосують "так". Так і передайте на каналі "Росія", - з посмішкою Джоконди днями сказав Клімкін, відсуваючи від себе синій мікрофон російського ЗМІ. Повністю підтримую це прохання глави МЗС України".
Не оминула вона своєю "увагою" і репліку президента України Петра Порошенка: «Хотів би всім нагадати, що справжня мета організаторів референдуму - це не Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Це атака на єдність Європи, атака на поширення європейських цінностей. Про це також свідчить і дискусія, яка була розгорнута напередодні референдуму».
"Атака на єдність Європи? Хто йому це все пише? Думаю, ті, хто поняття не має про те, в яких межах заліг європейський континент. Тому що сам по собі вираз геніальний, забираю собі на брифінги. Але якщо, нарешті, зайшла мова про "атаку на єдність Європи", то говорити треба не про голландський референдум, а видавлювання Росії з політичного і економічного простору нашого спільного континенту, про відмову від сполучення інтеграційних механізмів, про розкол Європи з питання міграції, про появу кордонів і зведення стін там, де їх років 10-15 назад демонтували. Ось це справжня "атака на єдність континенту", - розійшлася Захарова.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше були опубліковані неофіційні результати референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію України та Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?